مپ سنسور چیست؟
مپ سنسور یکی از قطعات داخلی خودرو است که اطلاعات خود را به طور مستقیم به کامپیوتر خودرو ارسال میکند. این سنسور در مجرای ورودی هوای موتور قرار دارد و باید میزان هوای مکش شده را به کامپیوتر خودرو گزارش دهد. سنسورها نقش بسیار مهمی در خودرو دارند و هر لحظه اطلاعات لازم را به کامیپوتر خودرو مخابره میکنند و در صورت معیوب بودن هر سنسور، اطلاعات لازم به کامپیوتر خودرو نمیرسد و در نتیجه کنترل خودرو به درستی صورت نمیگیرد و خودرو به درستی کار نمیکند.
مپ سنسور به ایسیو ECU متصل است و گزارشات را به آن ارسال می کند، سنسور مپ با نام سنسور فشار منیفولد هوا نیز شناخته می شود. سنسور مپ یا سنسور فشار منیفولد هوا (Map Sensor) یکی از قطعاتی است که بطور کاملا مستقیم به ECU متصل میشود. وظیفه مپ سنسور در حقیقت گزارش میزان هوای مکش شده به ECU یا کامپیوتر خودرو است. این قطعه در مجرای ورودی هوا به موتور خودرو نصب میشود و با یک شلنگ به دریچه ورودی هوا در منیفولد هوا اتصال دارد.
ایسیو با استفاده از اطلاعات دریافتی از سنسور مپ، میزان باز و بسته بودن دریچه هوا را کنترل میکند. پس اگر مپ سنسور به درستی وظیفه خود را انجام ندهد خودرو از کار خواهد افتاد. چرا که ECU توانایی محاسبه میزان دقیق فشار هوا به داخل موتور را بدون اطلاعات مپ سنسور نخواهد داشت.
علائم خرابی سنسور مپ
به طور کلی اگر ECU خودرو اطلاعات صحیحی از مپ سنسور دریافت نکند، نمیتواند موقعیت دقیق دریچههای ورودی هوا به موتور را تنظیم و کنترل کند. همین موضوع هم میتواند سبب شود درست زمانی که موتور خودرو نیاز به هوای بیشتری دارد، ECU دریچه ورود هوا را ببندد و مانع از ورود هوا به موتور شود.
در این زمان است که خودرو شروع به ریپ زدن میکند و لرزش موتور پدیدار میشود. تست سنسور مپ معمولا با دیاگ انجام میشود. دیاگ برای یافتن ایراد سنسور مپ و مشکلات سنسور مپ، کارکرد و میزان باز و بسته بودن دریچه هوا و فشار محاسبه شده از سوی مپ سنسور را با یکدیگر مقایسه میکند.
در صورتی که این دادهها استاندارد مورد نظر را کسب نکنند خرابی سنسور مپ را اعلام خواهد کرد. تعمیر سنسور مپ در این زمان باید در دستور کار قرار بگیرد.
“ریپ زدن و لرزش خودرو یکی از نشانه های خرابی سنسور مپ است”
معرفی علائم خرابی سنسور مپ
۱. ریپ زدن و سه کار کردن خودرو
۲. لرزش خودرو در حالت های نرمال
۳.دوده گرفتن سر شمع ها
۴.کاهش قدرت موتور به صورت ناگهانی
۵.افزایش مصرف سوخت